print rss Bookmark and Share

80.Medjunarodnom sajamu poljoprivrede u Novom Sadu

24.05.2013.

Veoma zapaženo učešće Instituta PKB Agroekonomik na 80.Medjunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu. 

 

Preko 2000 posetioca štanda, preko 200 poslovnih kontakta iz zemlje i inostranstva, veliki broj novinskih i tv kuća, bilans su ovogodišnjeg nastupa na novosadskom sajmu.

 

Opis Nagrada:

Srebrni šampionski pehar za visok kvalitet semenskog materijala kukuruza i pšenice,

Velika Zlatna medalja za kukuruz Dukat

Zlatna medalja za kukuruz Maksim,

Srebrna medalja za kukuruz Staniša,

Srebrna medalja za kukuruz Rubin,

Srebrna medalja za sortu pšenice Arena,

Srebrna medalja za sortu pšenice Merkur,

Srebrna medalja za sortu pšeniceTalas.

 

Prvog dana sajma posle otvaranja a u okviru posete Hale 1, Premijer Republike Srbije Gospodin Ivica Dačić i predstavnici državnih organa posetili su štand Instituta i u kraćem razgovoru sa direktorom akademikom Mr Nenadom Djurićem upoznali sa proizvodnim programom i budućim radom Instituta.

 

 

 

Sa par slika želimo da Vam prenesemo atmosferu sa sajma.

 

            

 

Tokom sajma direktor akademik Mr Nenad Djurić govorio je za "Tanjug" o uticaju padavina na useve, agrotehničkim merima koje treba preduzeti, o prognozi prinosa i o Institutu. Sve snimke možete pogledati na linku:

 

LINK(izvor informacije "Tanjug")

 

Izmedju ostalog, direktor akademik Mr Nenad Djurić izjavio je za "Novosti" da su kiše koje ovih dana padaju  dragocene i izuzetno pogoduju usevima i da će doprineti da i strnine, naročito pšenica, naliju zrno.

 

Izjava Direktora Mr Nenada Đurića za "Poljoindustriju":

"„Proteklih godina, naročito u poslednjih par godina, Institut PKB Agroekonomik vratio se medju poljoprivredne proizvodjače i postao partner velikim poljoprivrednim kompanijama kako na domaćem tako i na inostranom tržištu sa širokom ponudom visoko prinosnih sorata pšenice, ječam i tritikalea i prinosnih hibrida kukuruza. Ove godine na 80.Medjunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu, Institut je nastupio sa idejom da se bliže približi poljoprivrednim proizvodjačima, da ih upozna sa svojim proizvodnim programom i da im stručnim savetima pomogne da dodju do visokih i stabinih prinosa. Pored velikog broja razgovora sa individualnim poljoprivrednim proizvodjačima, velikom broju poljoprivrednih firmi, poljoprivrednih apoteka, zadruga, mlinova, fabrika stočne hrane iz zemlje i inostranstva predstavljen je kompletan proizvodni program Instituta. Ostavareni su prvi kontakti, a razgovori o mogućem partnerstvu startovali sa firmama iz Italije, Madjarske, Slovenije, BiH, Hrvatske, Grčke, Rumunije, Ukraine, Belorusije i Rusije. Pored ostvarenih mnogobrojnih kontakta na ovogodišnjem sajmu, Institut je i dobitnik „srebrnog pehara za visok kvalitet smenskog materijala kukuruza i pšenice“ kao i brojnih zlatnih i srebrnih medalja za naše sorte pšenice i hibride kukuruza, što je upotpunilo i zaokružilo nastup Instituta na 80.Medjunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu.“