print rss Bookmark and Share

Obnovljena stručna biblioteka

16.05.2012.

Biblioteka Instituta PKB Agroekonomik, koja je dugo godina bila zapuštena obnovljena je sredinom aprila. Prostorija površine 50m2, koja se nalazi u upravnoj zgradi Instituta, je okrečena, kupljen je novi nameštaj i nove police za knjige. U sklopu biblioteke nalazi se i sala od 25 mesta, koja se može koristiti i kao čitaonica i slušaonica. Tu će se održavati razna predavanja, obuke i seminari, a moći će i da je koristi stručna služba grada Beograda.

 

U biblioteci za sada ima oko 2.500 naslova. Uglavnom su to stručne publikacije iz svih oblasti poljoprivrede, a ima i inostranih časopisa. Prof.Dr. Drago Cvijanović, direktor Instituta za ekonomiku poljoprivrede, poklonio je 55 stručnih publikacija, monografija i zbornika Instituta. Na taj način potvrdjena je poslovno tehnička saradnja ovih dveju kuća, koja traje od 2009 godine.

 

Naša biblioteka je osamdesetih godina bila registrovana kod svetske organizacije biblioteka u Vašingtonu. To će biti mesto za usavršavanje kadrova u PKB-u i svih onih koji žele da dopune svoje znanje – istakao je Mr Nenad Djurić.

 

 

 

 

(izvor: Poljoindustrija, br.1695)